Csongor Tyiák

Mitt namn är Csongor Tyiák och jag började jobba i rollen som trainee på Treano 2021. 

Innan jag började min karriär i byggbranschen studerade jag på Transilvania University of Braşov i mitt hemland Romänien, inom ramen Structural Engineering. 

Jag har alltid letat efter nya utmaningar i mitt liv. Därför tog jag beslutet att efter färdigställandet av mina studier flytta till Sverige, detta var sommaren 2019. 

Traineeprogrammet ger möjlighet att få en inblick i hur företaget fungerar samt möjligheten att jobba i olika roller. Roller som: produktionsledning och dokumentation, kalkyl, anbud, planering och inköp. 

Under min 1,5 års resa på Treano har jag jobbat inom rollen som produktionsledare samt inköpare tillsammans med mina handledare Tobias Barnell och Magnus Bengtsson på avdelningen byggservice Malmö.

Efter en kortare inledning fick jag prova mina ”egna vingar” i produktionen, då jag ledde flera olika projekt självständigt. 

Att jobba inom produktionsledning är mycket spännande, då jag får varierande arbetsuppgifter varje dag. Jag samarbetar med snickarna och underentreprenörerna på byggarbetsplatsen. Jag tar egna ekonomiska beslut, köper in material och UE, hanterar ÄTA-arbeten, håller samordningsmöten mm. 

Congor med några av våra andra Trainees på Treano

Csongor tillsammans med Linnea och Kajsa

Csongor jobbar idag med

Idag jobbar jag i ett projekt där vi bygger om källarlokaler till 18 lägenheter på Holma- och Augustenborg området i Malmö. Vi har även nyss dragit igång ett projekt med stambyte i Limhamn. Parallellt med detta ska jag testa rollen som KIPare. 

Att börja som trainee på Treano är något jag starkt rekommenderar!

/Csongor Tyiák

Vill ni läsa vidare om andras trainee historier

Läs gärna vidare om våra andra medarbetares historier från sina traineetider.

Här kan ni läsa om Amanda Gustavsson och Linnea Ekman som båda började som trainee och är idag produktionsledare och Tilda Holst som är trainee.