Linnea Ekman

Mitt namn är Linnea Ekman och jag är både uppvuxen och bosatt i Malmö. I juni 2020 tog jag examen från min utbildning där jag läst till Byggnadsingenjör på LTH i Helsingborg under tre års tid. Innan dess arbetade jag under ett år som fastighetsskötare på HSB i Malmö. I augusti 2020 började jag min tjänst som trainee på Treano.

Jag skulle beskriva mig själv som en aktiv person. På fritiden hänger jag helst på kickboxningsklubben och tränar eller på fotbollsläktaren och följer MFF.

Linnea gick från trainee till produktionsledare

Nu är min tid som trainee över sedan drygt 4 månader tillbaka och jag har övergått till rollen som produktionsledare. Det var den rollen jag trivdes absolut bäst i under traineetiden och som jag också haft under många månader.

Just nu håller jag till på Mercedes-Benz i Malmö, ett projekt som har pågått sedan september 2021. Vi har utfört en omfattande renovering av deras verkstäder, kontor samt showroom. Nu är vi inne på sista etappen vilket är en liten tillbyggnad som ska bli handover och en AMG-hörna. Här har jag hand om allt som rör produktionen vilket till stor del består av samordning mellan oss, UE och sidoentreprenörer, samt kontakten med beställare. När detta projektet är avslutat vet jag inte var jag hamnar än. Jag ser fram emot en ny utmaning där jag kan utvecklas ännu mer i min roll som produktionsledare.

Linnea i samtal med en annan trainee

Nu har jag har övergått till rollen som produktionsledare.

Några ord från Linnea när hon var nyanställd:

Sedan den 31 augusti 2020 är jag nu anställd som Trainee i Trelleborg. Som Trainee är tanken att jag ska få en inblick i tre olika roller och arbetsformer: produktion, kalkyl och inköp. Min handledare guidar och hjälper mig längs vägen. Jag har kastats ut direkt i produktionen, vi håller dels till på Trelleborgs Ryttarförening där en renovering av deras stall pågår och på Kyrkoköpinge Ridklubb då det även där sker renovering och tillbyggnad av deras stall.

Med andra ord är det många bollar i luften där ingen dag är den andra lik, vilket innebär att det finns mycket nytt att lära sig. Detta är något jag förväntat mig och sett fram emot under hela min studietid och att nu få vara igång känns bara kul. Även om jag bara varit här några veckor känner jag redan att det är väldigt lärorikt och otroligt roligt. Framförallt att vara ute i produktionen då man kommer i kontakt med så många olika människor, både våra egna snickare och UE. Nu ser jag fram emot att få lära mig mycket och lära känna både företaget och kollegor ännu bättre!

Några ord från Linnea efter hon har varit anställd 6 månader:

Just nu befinner jag mig ute i produktionen på ett projekt i Kyrkoköpinge i Trelleborg. Där bygger vi ett nytt ridhus, ny paddock och foderförvaring till Kyrkoköpinge ridklubb. Jag har rollen som arbetsledare och har därmed ansvar för de flesta frågor som rör produktionen med hjälp av min handledare. Främst blir det mycket samordning mellan de olika underentreprenörerna och våra egna killar för att arbetet ska flyta på så bra som möjligt. Det är också många möten och dator- och pappersarbete för att få ihop exempelvis KMA-pärmar. Även planering av kommande arbete med vilka inköp som måste göras och förberedelser inför kommande moment i produktionen. Förutom det har jag även hand om montaget för en solcellsanläggning som byggs till Trelleborgs Ryttarförening.

Jag har jobbat här nu i snart ett halvår och på dessa månader har jag lärt mig massor. Främst om hur produktionen fungerar men även mycket med inköp, ekonomi och ledarskap. Jag trivs väldigt bra ute i produktionen då det händer mycket och du aldrig riktigt vet hur dagarna kommer att se ut när du kommer på morgonen. Det uppstår ofta situationer där man måste ta snabba beslut vilket jag tycker är kul.

Jag hoppas på att bli ännu bättre på dessa punkter och därmed bli säkrare på sin roll i framtiden. Jag ser mycket fram emot att få testa på de andra rollerna som ingår i traineeprogrammet. Både för att lära mig ännu mer men även för att se i vilken roll man trivs bäst.

/Linnea Ekman

Läs gärna vidare om våra andra medarbetares historier från sina traineetider.

Här kan ni läsa om Amanda Gustavsson som började som trainee och är idag produktionsledare och Tilda Holst som är trainee.