Chanel Rabii

Mitt namn är Chanel Rabii och jag studerade Byggingenjörsprogrammet med inriktning Projekt- och Produktionsledning på Malmö Universitet.

Idag har jag en traineetjänst på Treanos Byggserviceavdelning i Malmö och har arbetat här i ca 9 månader. De senaste månaderna har jag mestadels fokuserat på kalkylering och anbudslämning. I stora drag har det inneburit att åka på platsbesök, läsa förfrågningsunderlag, ha kontakt med beställare, underentreprenörer, leverantörer och konsulter, utvärdera offerter, upprätta kalkyler för att sen ha en kalkylgenomgång med min närmsta chef. Att få ansvara för hela kalkylprocessen själv och lämna anbud för olika projekt har varit roligt och lärorikt.

Extra kul när vi blivit tilldelade jobben!

Det är alltid lika spännande att räkna på nya projekt då varje jobb är unikt. Hittills har jag räknat på allt från fönsterbyten till större ombyggnationer såsom förskola.

Chanel Rabii Trainee på treano här framför en av våra blå containrar iklädd varseljacka

Som ny i branschen tycker jag det är viktigt att visa att man vill lära sig nya saker, vara engagerad, nyfiken och våga ställa frågor.

I övrigt ansvarar jag, tillsammans med min handledare Niclas Sjögran, för ett av våra ramavtal med Lunds Kommun. Om några veckor är det dags för mig att vara ute i produktionen. Jag ser fram emot att testa på rollen som produktionsledare och möta nya utmaningar som kommer med det.

Tryggt och motiverande

Det som känns tryggt och motiverande är stödet man fått från sina medarbetare. Det finns alltid kollegor och chefer jag kan vända mig till ifall jag har några frågor och jag lär mig otroligt mycket från dem varje dag. Som ny i branschen tycker jag det är viktigt att visa att man vill lära sig nya saker, vara engagerad, nyfiken och våga ställa frågor.

Traineetjänsten har hittills varit en bra start i min karriär och jag kan varmt rekommendera det.

// Chanel Rabii

Läs vidare om fler trainee

Läs gärna vidare om våra andra medarbetares historier från sina traineetider.

Här kan ni läsa om Csongor Tyiák som liksom Chanel är trainee på avdelningen byggservice Malmö. Vidare kan ni läsa om Amanda Gustavsson och Linnea Ekman som båda började som trainee och är idag produktionsledare samt Tilda Holst som är trainee.