Så bygger du din karriär hos Treano

Vill du ha ett fritt och omväxlande arbete som platschef/produktionschef eller arbetsledare/produktionsledare? Hos oss på Treano Bygg AB finns många möjligheter för dig som vill utvecklas och att bygga din karriär inom byggbranschen i Skåne. Här berättar vår projektchef Anders Ekberg om sin inspirerande resa från snickare till projektchef.

Anders Ekberg är projektchef hos Treano i Trelleborg och har varit här hos oss sedan våren 2011. Anders har gjort en inspirerande resa inom bolaget; från snickare och vidare till produktionsledare, produktionschef och projektchef. I den här artikeln ”Så bygger du din karriär hos Treano” berättar han mer om hur han byggt sin karriär inom Treano i Skåne under åren.

Anders Ekberg - projektchef på Treano Bygg
Anders Ekberg – projektchef på Treano

Hej Anders, berätta lite om din karriär hos Treano

– Jag började på Treano redan 2011, då bolaget hette Erlandsson Bygg i Syd. Jag arbetade först som snickare på olika projekt runt om i Skånetrakten under några år. Det var ett jobb jag verkligen trivdes med och när jag fick frågan från min chef om jag var intresserad av att ta ett steg upp och bli produktionsledare var svaret ett självklart ja.  

– Efter några år fick jag möjlighet att avancera igen och vidareutbilda mig till produktionschef, vilket är ett enormt omväxlande jobb med många spännande arbetsuppgifter. För att få rätt behörighet och kompetens anmälde Treano mig till Sveriges Byggindustriers utbildningsprogram, programmet pågick under cirka ett års tid vid sidan om det vanliga arbetet. Och nu har jag precis bytt roll igen och blivit projektchef, vilket känns som en fantastiskt rolig och spännande möjlighet.

Vad gör Treano till ett bra karriärval?

– Jag brukar säga att har man bara viljan och egna mål, så finns alla möjligheter inom Treano. Visar du framfötterna och fokuserar på dina visioner, så finns det ingen gräns för hur långt du kan gå. Det finns inga stopp för dina idéer och du kan få göra precis det du vill och drömmer om. Du kan gå från arbetsledare/produktionsledare till platschef/produktionschef och sedan gå vidare till andra ledarroller som projektchef och affärsområdeschef. Det är jag ett levande bevis för!

– Du får också en enormt stor frihet att utforma ditt jobb och din arbetsdag, så länge dina projekt flyter på och att de gemensamma målen uppfylls.

– Dessutom är vi ett fantastiskt gäng. Jobbar du på Treano får du arbeta med enormt kompetenta och trevliga kollegor i en platt och familjär organisation. Jag har varit här i 10 år och trivs otroligt bra. Och det är jag ju inte ensam om. När man läser våra medarbetareundersökningar och resultaten från Great Place to Work förstår man varför alla trivs så bra. Bolaget har tydliga och bra värderingar. Fokus ligger helt på att få alla medarbetare att utvecklas och må bra i sitt jobb. Jag har själv fått fantastiska möjligheter att utvecklas under mina år i bolaget och känner mig väldigt glad och tacksam för att vara en del av Treano. Läs även mer om Great Place to Work på deras hemsida: greatplacetowork.se

Great Place to Work
På Treano ligger medarbetarnöjdheten på över 80%. Källa: Great Place To Work Medarbetarundersökning 2021

Vilken typ av person skulle du rekommendera att söka sig till Treano?

– Du som är både driven och självgående. Du behöver tycka om att ta egna initiativ och få saker gjorda.

Projektchef Treano Bygg
Som projektchef leder Anders bygget och ansvarar bland annat över kvaliteten, ekonomin och tidsplanen ute på byggarbetsplatsen.

Vad är det bästa med ditt jobb hos Treano?

– Jag uppskattar variationen i byggbranschen, att man får träffa så många människor och att ingen dag är den andra lik. Jag har ett omväxlande jobb med stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter. 

– På Treano har vi också en stor bredd på våra projekt. Vi bygger inte bara nya lägenheter utan jobbar med alla möjliga uppdrag. Det gör att man får chans att utvecklas mycket – både som människa och yrkesperson. Hos oss får man göra allt och fastnar inte i ett fack. Jag har arbetat med allt från mindre projekt som att installera kök i villor till stora nybyggnader av förskolor, idrottshallar och showroom för bilar.

Till sist: När har du allra roligast på jobbet?

– När vi lyckas få ihop ett projekt på alla områden och alla bitar faller på plats. När vi ser att kunden är nöjd, att projektet är lönsamt och att våra medarbetare är nöjda och mår bra – den känslan är obeskrivlig. Då känner jag att vi har lyckats.

Vill du bygga din karriär hos Treano?

Så bygger du din karriär hos Treano. Vi söker alltid efter duktiga arbetsledare, produktionsledare, platschefer, produktionschefer och projektchefer som vill bygga framtidens Skåne med oss. Läs mer om våra aktuella tjänster eller skicka in en spontanansökan.

Nyfiken på att veta mer om att jobba hos oss? Följ med våra medarbetare på en arbetsdag på Treano och hör vad de tycker om att arbeta hos oss.