Treanos hållbarhetsarbete fortsätter

Vårt hållbarhetsarbete består av affären, kvalitet, miljö, arbetsmiljö och socialt ansvar.  Vi vill och behöver ta ansvar för den påverkan våra beslut och aktiviteter har på samhället, människan och miljö.

Treanos hållbarhetsarbete fortsätter, under 2023 växlade Treano upp hållbarhetsarbetet, samtidigt som det systematiska arbetet med att ständigt förbättra verksamheten fortsatte.

Här kan ni läsa om några av våra senaste händelser kring vårt hållbarhetsarbete, från tredje kvartalet 2023 och fram till idag. Vår Hållbarhetsredovisning är klar, nya broschyrer, nya samarbeten och dessutom har vi fått en rad utmärkelser.

Bild från Ljungen i Ljunghusen med vår vision från Treanos VD Fredrik Kamf Schlyter
Treanos hållbarhetsarbete fortsätter

Hållbarhetsredovisning

Vår Hållbarhetsredovisning för 2023 är nu klar och ligger upplagd på vår hemsida, följ länken lite längre ner.

Några händelser som fört hållbarhetsarbetet framåt under 2023

Treanos hållbarhetsarbete fortsätter, se Hållbarhetsredovisningen för de kompletta händelserna.

  • Vi fortsätter och vidareutvecklar vårt hållbarhetsarbete som består av: affären, kvalitet, miljö, arbetsmiljö och socialt ansvar. Bl.a. en ny del på hemsidan om hållbarhet
  • Ett antal pilotprojekt utfördes som påvisade affärsmöjligheter med ca 25 % minskade klimatutsläpp i byggprojekt (nyproduktion och ROT) utan att det behöver kosta mer
  • Nöjda medarbetare vilket recertifieringen av Great Place To Work visade
  • Treano går in som nätverkspartner till FC Rosengård, som tar ett stort samhällsansvar i de sociala frågorna som tex genom Boost by FC Rosengård och de globala hållbarhetsmålen
  • Nya arbetschefer till affärsområdena: Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Lund och Sawi Exclusive Homes
  • Utbildningar inom KMA, asbest och STIB (ställningsutbildning) för alla tjänstepersoner inom produktionen
  • Elektrifiering av bilflottan, vi har 60 % elektrifierade servicebilar och 93% hybrid/el tjänstebilar.
Treanos hållbarhetshändelser under 2023
Händelser som fört hållbarhetsarbetet framåt under 2023

Nya Broschyrer

Våra nya broschyrer har precis kommit från trycket och självklart kan ni även läsa dem här och från vår hemsida.

I de nya broschyrerna kan ni läsa om vår verksamhet, se referensprojekt och dessutom mycket mer. Det största tillskottet är att hållbarhets delarna har blivit större.

Klicka på bilderna nedan så kommer ni till våra broschyrer:

Utdrag från hållbarhetsdelen från Treano broschyren

Utdrag från hållbarhetsdelen från Sawi broschyren

Utmärkelser

Årets Malmöambassadör 2024

Malmö stads Näringslivspris: Bästa Malmöambassadör är LFM30

Årets vinnare bokstavligen bygger för en mer hållbar framtid. Företagen bakom initiativet vill utmana och ställa om en traditionstyngd bransch som står för nästan en femtedel av Sveriges utsläpp.

Genom att samla hela värdekedjan, sätta höga ambitioner och gå före har årets Malmöambassadörer siktet klar för sig. Genom att hitta nya, innovativa och klimatneutrala lösningar vill de inte bara göra Malmö mer hållbart, utan skapar också en marknad med global potential för klimatneutralitet i bygg- och anläggningssektorn.

Stort grattis till LFM30 och ett extra grattis till Treanos hållbarhetschef Andreas Holmgren, tillika ordförande och initiativtagare till LFM30! Vinnare i kategorin: Bästa Malmöambassadör av Malmö stads Näringslivspris vid Malmö Näringslivsgala.

Tillsammans mot klimatneutralitet till 2030 med netto noll CO2-utsläpp.

”Genom att alla gör sitt på vägen – när vi bygger, då bygger vi för framtiden.”

LFM30 vinnare av kategorin Bästa Malmöambassadör vid Malmö Näringslivsgala 2024

Malmö stads Näringslivspris: Bästa Malmöambassadör är LFM30

Årets träfluga

Vinnare av Martinsons pris ”Årets Träfluga 2023” är Andreas Holmgren, ordförande och initiativtagare till LFM30 samt hållbarhetschef på Treano Bygg. Han får priset för sitt enorma driv som brobyggare och visionär katalysator för att göra hållbarhet till en naturlig del av affären.

Årets träfluga går till Andreas Holmgren, hållbarhetschef på Treano Bygg

Jag är mycket hedrad och glad över priset Träflugan 2023. Det är ett fantastiskt pris som uppmärksammar det viktiga arbetet med att främja hållbart byggande i trä.

Några ord från Andreas Holmgren: ”Jag är mycket hedrad och glad över priset Träflugan 2023. Det är ett fantastiskt pris som uppmärksammar det viktiga arbetet med att främja hållbart byggande i trä. Jag vill tacka Martinsons för ert erkännande och er generösa donation till Hjältarnas Hus i Umeå. Det är ett värdigt ändamål – ett positivt och välbehövligt bidrag till samhället.

Jag vill också gratulera de andra nominerade, Atrium Ljungberg och Peter Skogh, för deras imponerande insatser och bidrag till träbyggandet. Det är en ära att vara i samma sällskap som dem.

LFM30 är ett initiativ som jag brinner för och som jag tror kan göra skillnad för klimatet och samhället. Jag är tacksam för alla de aktörer som har anslutit sig till LFM30 och som delar vår vision om att nå netto noll CO2-utsläpp 2030. Det är bara genom samarbete tillsammans, kompetensutveckling i branschen och innovation som vi kan uppnå detta ambitiösa mål.

Alla i LFM30: detta pris är vårt tillsammans!”

Notera det fina priset, Träflugan, som också sitter på sin plats på fotot – självklart gjord i trä!
Stort grattis Andreas!

Läs hela artikeln här:

Triss i hållbarhet

När triss i hållbarhet skapar affärer för alla parter. Läs om hur samarbetet mellan Mercedes-Benz Malmö Treano Bygg AB och Clemondo blev en lyckad affär när de satte hållbarhet i fokus. Affärerna bolagen emellan hade inte funnits om det inte hade varit för att alla tre tar ett hållbart ansvar.

Byggbranschen står för en hög procentuell andel av CO2-utsläppen. En del av Treanos hållbarhetsarbete och att nå vår klimatneutralitet till 2030 är att elektrifiera bilflottan. Idag har vi 60% elektrifierade servicebilar och 93% hybrid/el tjänstebilar.

Triss i hållbarhet skapar affärer för alla parter
Triss i hållbarhet skapar affärer för alla parter

Läs hela artikeln om samarbetet här:

Treanos hållbarhetsarbete fortsätter även på vår hemsida

Till sist vill vi bara påminna om att ni kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete på vår hemsida.