Nu växlar Treano upp elektrifieringen av bilflottan.

Eldrivna servicebilar på prov – del 3

Nu växlar Treano upp elektrifieringen av bilflottan. När Treano skulle elektrifiera sin bilflotta blev första steget en pilotstudie där två medarbetare skulle testa och utvärdera transportbilen eVito från Mercedes-Benz. Efter drygt ett år är betyget väl godkänt och vi fortsätter byta ut fossildrivna bilar mot elbilar.

Under 2020 bestämde sig Treano för att bli fossilfria till 2030. Treano är medlemmar i LFM30 – som står för Lokal Färdplan Malmö 2030 – där man diskuterar och inspirerar varandra kring lösningar för att nå målet om en fossilfri verksamhet. En betydande del av verksamheten som Treano själva kan påverka är just transporterna. Tillsammans med Mercedes-Benz Malmö började Treano därför se över möjligheterna för en elektrifiering av bilflottan.

För att se om det var möjligt att gå över till elbilar bestämde vi oss för att genomföra ett test med två transportbilar. Modellen som testades var Mercedes eVito.

Förarna som testade bilarna var Ola Karlsson och Björn Sjölin, som båda har kört eViton sedan januari 2021. De är båda nöjda med bilen, komforten är bra och den är skön att köra.

Elbilen ett förmånligare alternativ ur många perspektiv

På Treano har vi fortsatt att byta ut bilar i en fortsatt strävan mot en fossilfri bilflotta. I regel används bilarna i 6-7 år och när de ersätts blir det av elbilar. Det är många olika parametrar där elbilen är ett förmånligare alternativ: service, drivmedelspriser, arbetsmiljö och miljökrav, berättar Daniel Pedersen, vVD Treano.

Du kan läsa hela artikeln om elbilarna och samarbetet mellan Treano Bygg och Mercedes Benz här:

Via knapparna nedan kan du komma till de två tidigare artiklarna i serien om Eldrivna servicebilar på prov, de finns även på vår nyhetssida.

Här kan du läsa mer om eVito: https://mercedes-benz-malmo.se/transport/evito-skapbil/

Här hittar du mer information om LFM30: https://lfm30.se/ och https://www.treano.se/om-oss/kma/