Treano utför klimatberäkning av ROT-projekt

Vi är glada att vi just nu gör vår första klimatberäkning på ett ROT-projekt. De befintliga byggnaderna är fler än de som byggs nya, och den byggnad som uppförs med minst klimatpåverkan uppförs inte alls. Därför är det så viktigt att inte bara kunna bygga klimatneutralt, utan även renovera klimatneutralt.

Eftersom vi på Treano har den största delen av vår verksamhet i olika typer av renoveringsprojekt, bankar våra hjärtan lite extra för detta. Kul också att vara med och driva utvecklingen genom LFM30! Vi blir coachade i klimatberäkningsmetoden av White arkitekter, som en del av en klimatberäkningsstuga för anslutna aktörer. Men det är inte bara vi som lär oss, utan vi jobbar också tillsammans för att utveckla metodiken så att den anpassas till ROT-projekt. Målet är att vi ska bli klimatneutrala till 2030, och detta är ett av många steg på vägen.

Projektet vi utför klimatberäkningen på är Flygledaren 2 i Malmö, där vår avdelning Byggservice Malmö utför en till- och påbyggnad av kontor åt Holmbergs Real Estate.

På fotona ser ni några av våra medarbetare som är inblandade i projektet och klimatberäkningen:

Cecilia – Miljö- och hållbarhetschef, ansvarar för arbetet med LFM30 på Treano

Farbod – Kalkylingenjör, som har utfört klimatberäkningen

Leif – Projektchef Byggservice Malmö, ansvarar för projektet Flygledaren 2

Läs mer om LFM30 i vår förra nyhet: https://www.treano.se/2021/02/17/treano-och-lfm30/

Och på LFM30: https://lfm30.se/