Treano Bygg är stolt samarbetspartner till FC Rosengård

Nu är det klart att Treano Bygg går in som nätverkspartner till FC Rosengård.

FC Rosengårds värdegrundsarbete och sunda värderingar speglar Treano väldigt väl, och är en av förutsättning för ett samarbete, säger Daniel Pedersen. Förutom att FC Rosengård under flera år varit en dominant inom svensk damfotboll har de parallellt tagit ett framgångsrikt samhällsansvar i de sociala frågorna som tex genom Boost och de globala hållbarhetsmålen.

Vi är väldigt stolta över samarbetet och ser fram emot en spännande och framgångsrik säsong!

Mia Persson och Olivia Schough kramar om varandra efter mål till FC Rosengård
Treano Bygg är stolt samarbetspartner till FC Rosengård

FC Rosengårds fotbollsverksamhet

FC Rosengårds damlag har tolv SM-guld, vunnit Svenska Cupen sex gånger, Supercupen fyra gånger och är rankade elva i Europa.

I FC Rosengård tränar drygt 700 tjejer och killar fotboll och till dem har de över 100 ledare. De spelar på deras anläggningar, Rosengårds IP och Malmö IP och de har över 40 lag i seriespel.

Föreningens utvecklingslag/dam B spelar i division 1 och därigenom kan de erbjuda ytterligare ett steg mellan flick- och seniorfotboll.

Föreningens herrlag spelar i division 2.

Dessutom har föreningen två seniorlag i Futsal, damer och herrar och de spelar båda i Sveriges högsta ligor.

CSR by FCR – FC Rosengårds sociala initiativ

FC Rosengård är mer än bara fotboll, utöver fotbollsverksamheten har de följande verksamheter:

Boost by FC Rosengård är en arbetsmarknadsverksamhet där de ger ett förstärkt stöd till arbetslösa unga vuxna i Malmöregionen för att de ska komma in på arbetsmarknaden eller i studier och bli självförsörjande. Under 2022 har de ställt om delar av Boost-verksamheten för att kunna arbeta mer förebyggande. De har sett behovet av att möta en yngre målgrupp för att arbeta preventivt mot kriminalitet och minska utanförskap.

Boost by FC Rosengård

Boost by FC Rosengård – arbetsmarknadsverksamhet där de ger ett förstärkt stöd till arbetslösa unga vuxna.

Football for Life drivs sedan 2008 av FC Rosengård och arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka unga tjejers självkänsla, självförtroende och ställning i samhället. Fotbollsprogrammet grundades på den sydafrikanska landsbygden 2008 och under 2020 startades en svensk version av Football for Life upp, med start i Rosengård. Steg 1 är att utbilda unga kvinnor som ledare inom föreningslivet i Malmö i allmänhet och föreningens verksamhet i Rosengård i synnerhet.

Football for life FC Rosengård

Football for Life – bl.a. utbilda unga kvinnor som ledare inom föreningens verksamhet i Rosengård.

Hattrick by FC Rosengård är ett kunskapsprogram där de samarbetar med tjejfotbollsföreningar runt om i Skåne för att höja kunskapsnivån och damfotbollens status samt säkerställa att unga tjejer fortsätter med fotboll längre. 2023 ligger fokus på psykisk hälsa kopplat till fysisk aktivitet. De satsar även på en återväxt av ledare och yngre tjejer som börjar spela fotboll. Därför har de adderat på en ledarutbildning i Double Hattrick by FCR.

FC Rosengård Hattrick Caroline Seger och 2 ungdomar spelar fotboll

Hattrick by FC Rosengård – höja damfotbollens status samt säkerställa att unga tjejer fortsätter med fotboll längre.

Stötta FC Rosengård

FC Rosengård är regerande svenska mästare och inleder nu jakten på att försvara sin titel! 

Seriepremiären är redan nu på fredag 24/3 klockan 18.00 på Malmö IP, Piteå IF DFF står för motståndet. Hoppas vi ses där! Biljetter hittar du via fcrosengard.se

Samarbete mellan FC Rosengård och Treano bygg, här ser ni deras logotype tillsammans
Treano Bygg är stolt samarbetspartner till FC Rosengård

Vill ni veta mer om Treanos sponsring och samarbetspartners så kan ni läsa mer här.

På det inledande fotot ser ni från vänster: Annika Bergkvist – Marknadsansvarig Treano Bygg, Therese Sjögran – Sportchef Dam FC Rosengård, Daniel Pedersen – vVD Treano Bygg.