Amanda – från Trainee till Produktionsledare

Amanda började hos Treano som trainee och är idag produktionsledare. Traineeperioden tar dig igenom hela byggprocessen från början till slut. En traineetjänst är en optimal ingång i branschen och företaget, där man får möjlighet att prova på olika roller tillsammans med både en mentor och handledare.

En av våra medarbetare som har utvecklats otroligt mycket under kort tid är vår produktionsledare Amanda Gustavsson. Hon började hos oss i mars 2019 som trainee och kort därefter ledde hon självständigt flera projekt i nära samarbete med sin handledare Anders Ekberg och sin mentor Affärsområdeschef Mikael Skanby.

Amanda läste till Bygg och Fastighetsekonom vid Högskolan i Halmstad. Under sin utbildning läste hon entreprenadjuridik och byggtekniska ämnen parallellt med företagsekonomi. Amanda är en tjej som älskar att få utvecklas och testa på nya saker.

Efter sin examen studerade Amanda i Singapore i ett halvår innan hon flyttade ner till Malmö och påbörjade tjänsten som trainee hos oss på Treano.

”För mig är en traineetjänst en optimal ingång i branschen och företaget. Att få möjlighet att prova på olika roller tillsammans med både en mentor och en handledare.”

Traineeperioden tar dig igenom hela byggprocessen från början till slut. Den är uppdelad i tre olika delar: produktion och dokumentation, kalkyl och anbud samt planering, projektering och inköp.

Eldrivna bilar på Treano Bygg med föraren Amanda WolksVagen som varit trainee och är idag produktionsledare

”Jag trivs med ledarskapet, det höga tempot och den dagliga kontakten med hantverkare och underleverantörer.”

Amanda är idag produktionsledare

”Jag insåg snabbt att produktionsledarrollen skulle passa mig bäst. Jag trivs med ledarskapet, det höga tempot och den dagliga kontakten med hantverkare och underleverantörer. Ingen dag är den andra lik!”

Amanda är idag en mycket uppskattad medarbetare hos oss och hon trivs med sin roll som produktionsledare på byggserviceavdelningen i Trelleborg. Hon driver idag ett projekt i Bara, Svedala kommun. En renovering av Spångholmsskolan på uppdrag av SVEDAB. Ett projekt som pågår till sommaren 2024.

Amanda ansvarar för ekonomisk fortlöpande budget och resultatuppföljning. Hon hanterar ekonomiska beslut gällande produktionsfrågor så som anbud, inköp av UE, ÄTOR, leverantörer och material. Hon leder och fördelar arbetet på byggarbetsplatsen samt projektrelaterade möten så som samordningsmöten. Inom ramen för projektet fattar hon även beslut om kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Vill du veta mer

Vill du veta mer om vårt traineeprogram, besök då https://www.treano.se/karriar/

Här kommer vi även inom kort lägga upp fler berättelser från några av våra andra trainees. Vissa som likt Amanda började hos oss som trainee men fortsatt vidare inom företaget och andra som är trainee idag. Möt bland annat Csongor – trainee, Linnea – produktionsledare (fd. trainee) och Kajsa – entreprenadingenjör (fd. trainee)

traineer från Treano som har varseljackor och hjälm
Csongor, Linnea och Kajsa började också som trainee

Har du frågor om Treanos traineeprogram är du välkommen att kontakta programansvarig Ola Dryselius, ola.dryselius@treano.se