Byggelev praktiserar på sin egen skola

Treano har fått i uppdrag att renovera Öresundsgymnasiet i Landskrona. Skolan renoveras och byggs ut och skall stå klar i augusti 2022. I artikeln: Byggeleven som renoverar skolan – snart är stora renoveringen klar som publicerades i HD 20220206, kan ni läsa om Wilmer som går sista året på skolan och gör sin praktik hos oss på Treano. 2 dagar i veckan är han just på Öresundsgymnasiet, sin egen skola, och praktiserar hos Treano. Vår platschef Alexander vägleder Wilmer i hans arbete.

Utdrag från artikeln:

För Wilmer Thermaenius, som är här två dagar i veckan, blir det handfast kunskap.

– Jag försöker lära mig något nytt varje dag, till exempel lättaste sättet att bära på och hur man skruvar i gips.

Han valde tidigt att specialisera sig på träarbete.

– Det är många olika moment. Det är väldigt varierande, det gillar jag. Jag provade på betong och murning, men det var inget för mig.

Den här dagen har han monterat bort staket och masonitskivor inför en besiktning. I morgon blir det något annat.

På tidigare praktikplatser har han haft mer avgränsade uppgifter som att bara sätta upp väggar. Här har han mer hamnat i ett sammanhang, tycker han. För Alexander Lindfors handlar det om en företagsfilosofi. Alla som jobbar ska veta varför man gör olika moment, och ha koll på helheten. På så sätt blir det både roligare och mer effektivt, tycker han.

Läs hela artikeln

Ni kan läsa hela artikeln här genom att ladda ner artikeln i pdf eller läsa den från HD (du behöver vara prenumerant för att kunna läsa hela i HD)

Från HD: https://www.hd.se/2022-02-06/byggeleven-som-renoverar-skolan–snart-ar-stora-renoveringen-klar