Så bygger du ett arkitektritat hus i Skåne – steg för steg

Drömmer du om ett arkitektritat hus i sydvästra Skåne? Tillsammans med Sawi Exclusive Homes kan du gå från dröm till verklighet. Här berättar Sawis projektchef Mattias Hansson hur det går till att bygga ett unikt designat hem som du kommer att älska att bo och leva i.  

Sawi Exclusive Homes by Treano fokuserar på att bygga arkitektritade och exklusiva hus i sydvästra Skåne. I nära samarbete med välkända arkitekter har de byggt unika villor i bland annat Falsterbo, Skanör, Ljunghusen, Höllviken, Bunkeflostrand, Klagshamn, Trelleborg, Malmö och Lund. Resultatet är en imponerande samling designhus som lever upp till kundernas höga förväntningar på såväl kvalitet som estetik. Många av villorna har även pool.

Villa Mellanrosten - Ljunghusen. Exklusiva arkitektritade hus Sawi Exclusive Homes by Treano
Arkitektritat hus: Villa Mellanrosten – Ljunghusen

Bygg din drömvilla med Sawi Exclusive Homes by Treano

Men hur går det egentligen till att bygga ett arkitektritat hus tillsammans med Sawi? Många är nyfikna på processen och därför har vi ställt några frågor till Sawis projektchef Mattias Hansson för att ta reda på mer om vägen från dröm till drömhus.

Projektchef Sawi Exclusive Homes by Treano
Projektchef Mattias Hansson, Sawi Exclusive Homes by Treano

Hur ser processen ut när man ska bygga ett arkitektritat hus med Sawi?

– Det beror på hur långt du har kommit i processen när du kontaktar oss. Vår organisation är stor och kan hantera alla typer av projekt, oavsett var i processen du befinner dig. Har du bara en tomt och vill ha hjälp med alla ritningar, så löser vi det. Har du en tomt, ritningar och bygglov så går vi vidare därifrån. Vi jobbar alltså både med kunder som vill ha hjälp med allt, och de som bara vill att vi ska bygga. Det är helt upp till kundens önskemål.

Vill du bygga ett arkitektritat hus och få hjälp med hela processen, så kan vi lägga upp det så här:

 1. Inledande samtal
 2. Planering, framtagande av ritningar samt eventuell förmedling av arkitekt
 3. Bygglov
 4. Offert
 5. Kontrakt
 6. Fastställande av platsorganisation
 7. Projektering och materialval
 8. Tekniskt samråd hos kommunen
 9. Byggstart
 10. Löpande kontakt och möten under byggtiden
 11. Slutbesiktning, slutsamråd, slutbesked
 12. Inflyttning
 13. Möjlighet till serviceavtal med snickare, ventilation, VS, El mm
 14. Garantibesiktning.

Vilka personer brukar ingå i projektet från er sida?

– När du kommer till oss får du först kontakt med våra projektchefer. De är sedan med hela vägen under projektets gång och håller dig uppdaterad och informerad, från början till slut.

-Till alla våra projekt har vi också en platschef/arbetsledare samt en inköpare. De blir inkopplade redan i ett tidigt stadie för att de ska vara insatta i just ditt projekt. Detta gör att vi kan säkerställa en bra kvalitet och god arbetsmiljö i produktion, och samtidigt ha koll på administrationen. När arbetsledarna sköter samordningen i våra projekt kan våra skickliga snickare fokusera på sin uppgift och göra ett ännu bättre jobb.

Våra projektchefer, platschefer, arbetsledare och hantverkare arbetar tillsammans som ett team under hela projektet. De har ett nära samarbete med arkitekten och ger dig löpande uppdateringar och information om hur ditt nya hem sakta men säkert förverkligas.

På tal om snickare. Vilka hantverkare arbetar ni med?

– Hantverkarna som uppför villorna till Sawi Exclusive Homes hör verkligen till våra viktigaste resurser. De är erkänt skickliga och vana att bygga hus där kraven är högt ställda. De tar sin uppgift på största allvar, håller vad de lovar och är flexibla i sitt sätt att lösa problem tillsammans med kunder och kollegor. Alla våra medarbetare är utvalda specialister med ett öga för detaljer. De är vana vid att arbeta med exklusiva material som kräver precision och fingertoppskänsla.

Sawi samarbetar med välkända arkitekter. Hur väljer ni ut era arkitekter till era uppdrag?

– Många kunder har redan involverat en arkitekt när de kontaktar oss och då jobbar vi självklart vidare med denna, eftersom kunden redan har en relation med arkitekten. Har de inte någon arkitekt hjälper vi dem att ta fram alternativ genom vårt nätverk.

– Förutom att hjälpa till med materialval och detaljer, kan arkitekten också hjälpa till med bygglovshantering och rådgivning under projektets gång, så det är verkligen värdefullt att ha med en kunnig arkitekt i projektet.

Till sist: Varför ska man välja Sawi Exclusive Homes by Treano?

 Jobbar man med oss kan man räkna med en behaglig resa genom hela sitt projekt. Vi sätter alltid kunden främst och är med från start till mål. Alla husköpare har sina egna drömmar och vi gör allt för att förverkliga dem. Med vårt höga kvalitetstänkande och med våra professionella medarbetare och samarbetspartners, har vi allt som behövs för att skapa ett riktigt drömboende.

Mycket av vår styrka ligger i teknisk kompetens, projektledning och byggsamordning. Vi har ett komplett kontaktnät inom alla underleverantörskedjor och håller ihop helheten i projektet. Med mer än 45 års erfarenhet och många lyckade projekt bakom oss, kan man verkligen känna sig trygg med oss som helhetsleverantör. Med Sawi kan man lita på att man får sitt drömhus helt enkelt!

Vill du veta mer och se referensexempel på tidigare projekt, klicka på länken och sortera på Sawi under projekttyp. Läs vår broschyr eller kontakta oss för mer information. På vår sida för Sawi Exclusive Homes by Treano når du allt detta. Bilderna nedan är från några av våra projekt.