Gantofta idrottshall och förskola

Entreprenadform: Utförandeeprenad
Typ av byggnad: Nybyggnad av idrottshall och förskola
Årtal start: 2021
Årtal klart: 2022
Beställare: Helsingborgs Stad
Byggstatus: Färdigställt

Nybyggnad av idrottshall samt förskola i Gantofta

På uppdrag av Helsingborgs Stad har Treano utfört en modern idrottshall samt förskola i Gantofta. Byggnaden är uppförd i två plan med inslag av trä, betong och stora glaspartier. På andra plan, i direkt anslutning till huvudentrén, finns ett café med stora glaspartier som löper längs hela hallens bredd och kopplar samman våningsplanet med idrottshallen.

På uppdrag av Helsingborgs Stad har Treano uppfört en modern idrottshall samt förskola i Gantofta, den är placerad precis intill Gantofta skola och idrottsplatsen på Östra Läraregatan 3.

Byggnaden är utförd i två plan med inslag av trä, betong och stora glaspartier. På andra plan, i direkt anslutning till huvudentrén, finns ett café med stora glaspartier som löper längs hela hallens bredd och kopplar samman våningsplanet med idrottshallen.

Idrottshallen på 2450 kvm är utrustad med 8 omklädningsrum, kiosk, läktare med 170 sittplatser och allmänna ytor. Idrottshallen är anpassad för all typ av inomhusidrott, exempelvis används den till handboll och innebandy.

Tofta förskola

Enplansdelen av byggnaden rymmer en förskoleavdelning till Tofta förskola. Förskolans lokaler har plats för omkring 25 barn, de har dessutom också en stor egen gård för lek och lärande utomhus.

Efter ett gott samarbete med såväl beställare som underleverantörer stod idrottshallen och förskolan färdig att tas i bruk i början av 2022.

Kontaktuppgifter och sociala medier

Kontaktuppgifter till Treanos Helsingborgsavdelning: Kontakt

Ni kan se bilder från byggtiden, gällande Gantofta idrottshall och förskola, på våra sociala medier, sök på #gantoftahallen.

Här kan ni se en film med hela det färdiga projektet Gantofa idrottshall

Följ oss gärna @treanobygg på instagramfacebook eller LinkedIn