Forskarhotellet etapp 2 Brunnshög Lund

Entreprenadform: Totalentreprenad
Typ av byggnad: Nybyggnad
Årtal start: 2020
Årtal klart: 2022
Beställare: Förvaltnings AB Sekund
Byggstatus: Färdigställt

Forskarhotellet etapp 2 Brunnshög Lund – nybyggnation av hotell med 45 rum

Gården är från mitten av 1800-talet och har hyrts ut till olika verksamheter. För 5 år sedan bestämde sig fastighetsägaren för att göra om gården till hotell med tanke på den snabba utvecklingen i området. År 2016-2017 utförde vi etapp 1 av Forskarhotellet.

Tre år senare, närmare bestämt i november 2020, var det dags att sätta igång med etapp 2

Vår entreprenad- och bostadsavdelning i Malmö har i etapp 2 gjort en nybyggnad av 45 hotellrum uppdelat på hotellets tre våningar med loftgång och källare på två huskroppar. Prefab betongstomme, fasad målad betong, tak bandtäkt med plåt, kupor bandtäkt med plåt.

Efter ett gott samarbete med såväl beställare som underleverantörer och leverantörer stod Forskarhotellet etapp 2 Brunnshög Lund klart i januari 2022.

Ni hittar Forskarhotellet här: Vektorgatan 1, Lund

Etapp 1 av Forskarhotellet bestod av en nybyggnation på 20 hotellrum i tre våningar med loftgång och källare. Projektet omfattade även takrenovering av den befintlig mangårdsbyggnad med nya takstolar och nya kupor. Ni kan läsa och se fler bilder om Forskarhotellet etapp 1 här under referensprojekt

På våra sociala medier kan ni också se mer från båda etapperna av Forskarhotellet: #forskarhotelletlund @treanobygg på instagramfacebook eller LinkedIn

Kontaktuppgifter till Treano Entreprenad/Bostad Malmö: Kontakt

Forskarhotellet etapp 1 och 2, Brunnshög Lund, nybyggnad av hotell i två etapper. Fasad med loftgångar in mot gården.
Här ser ni både etapp 1 och 2. Loftgångar in mot gården