Treanos nya elbil för tjänstemän – målet är klimatneutralt byggande 2030

Som en del av Treanos miljö- och hållbarhetsarbete med att minska vår miljöpåverkan har vi nu tillsammans med Volkswagen i Malmö tagit fram en paketlösning för en elbil. Till vår produktionsledande personal erbjuder vi nu Volkswagen ID3 Life som förmånsbil.

Först ut att välja den eldrivna bilen har vi Amanda Gustafsson som nyligen gått från trainee till produktionsledare. Amanda jobbar på vår avdelning Byggservice Trelleborg, där hon utgår från vårt Trelleborgskontor. Precis som vid våra andra kontor har vi ladd stolpar för elbilar på våra parkeringsplatser.

Citat från Amanda: ”Som jag längtat, äntligen har jag fått min bil! Jag är otroligt nöjd med bilen och räckvidden blir aldrig något problem mellan laddningarna. Det är väldigt smidigt att ladda bilen på kontoret.”

Volkswagen ID.3

ID.3 är helt utvecklad för att ta till vara elbilens alla fördelar. Interiören är rymlig, den är komfortabel och tyst, säkerheten är hög, den erbjuder uppkoppling och assisterad körning på en ny nivå. ID.3 tillverkas också helt koldioxidneutralt. I Amandas bil sitter mellanbatteriet PRO (58 kWh) där man kommer upp till 30-42 mil på en laddning. Man kan snabbladda den på cirka 30 minuter (0-80%).

Några ord från Joakim Nilsson, KAM, Volkswagen Malmö: ”Precis som vi inom Volkswagen-koncernen så jobbar byggbranschen och framförallt Treano Bygg med hållbarhet.

Treano har anslutit sig till LFM30 för att nå ett klimatneutralt byggande 2030 och vi på Volkswagen är väldigt glada över att dom valt att köra våra bilar som tjänstebilar. Stort Grattis till produktionsledare Amanda Gustafsson som är först ut med sin nya Volkswagen ID.3, en bil som är klimatneutral genom hela produktionsprocessen.”

Läs mer om bilen på Volkswagens hemsida, använd länken nedan för att komma dit.

Byggbranschen som helhet står för 20 procent av Sveriges koldioxidutsläpp, vilket gör hållbarhet till en viktig fråga. Treano har anslutit sig till medlemsorganisationen Lokal färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030 (LFM30, läs mer här: https://lfm30.se/). För att uppnå målet om klimatneutralt byggande till 2030 krävs att medlemmarna går från ord till handling. Ett av våra mål som vi satt upp gällande vårt klimatavtryck under 2021 är att vi ska minska vår klimatpåverkan från våra fordon med 25 procent. Därför blev det naturligt att undersöka möjligheten att använda eldrivna fordon.

Vi har även sedan innan två eldrivna servicebilar på prov. Ni kan läsa vår nyhet om dem genom att klicka på länken nedan:

Framtiden är elektrisk!