Smygmaskan 2 – flerbostadshus i Hyllie

Entreprenadform: Totalentreprenad
Typ av byggnad: Nybyggnad
Årtal start: 2020
Årtal klart: 2022
Beställare: MKB Fastighets AB
Byggstatus: Färdigställt

Nybyggnad av flerbostadshus – Smygmaskan 2

Smygmaskan 2 är ett flerbostadshus som Treano Bygg AB har byggt åt MKB Fastighets AB. Projektet startades i maj 2020 och stod klart i januari 2022. Smygmaskan 2 ligger i Hyllie, Malmö och bostäderna i fastigheten är avsedda att hyras ut till privatpersoner. På bottenplan finns även 2 bokaler. Bokaler är verksamhetslokaler som även kan användas som lägenhet för att bo i.

Projektet är uppförd i 4 huskroppar, varav 3 av dessa är ihopbyggda och 1 står för sig själv. Huskropparna är byggda i olika höjder med olika antal våningar. Platta på mark är platsgjuten, resterande av stommen är prefabricerad betong. På de olika fasaderna används fibercementskivor och olika kulörer av tegel.

Kulör på teglet och fibercementskivan som användes till fasaden på Smygmaskan
Kulör på teglet och fibercementskivan

Projektet har totalt 73 lägenheter på mellan 1 -3 rum och kök, varav två av dessa är bokaler. I byggnaderna finns även trapphus med hiss, cykelrum, miljörum för källsortering, installationsutrymmen, vagn- och rullstolsrum och vind. Varje lägenhet har vars ett förvaringsförråd utförda av nätgaller.

Våra duktiga hantverkare har monterat ett fasadkonstverk på fasaden. De monterade för hand de 184 rostfria elipserna i olika vinklar/grader/lutningar på fasaden, allt efter ritning från konstnären. Det ska illustrera ”en näve konfetti som kastats upp på fasaden”.

Fasadkonstverk monteras för hand
Micke monterar fasadkonstverk

Efter ett gott samarbete med såväl beställare som underentreprenörer och leverantörer, kunde projektet stå klart två månader tidigare än planerat.

Stadsdelen Hyllie

Smygmaskan ligger i ett område under utveckling som kommer att få en internationell karaktär med bouelvard kantad av vackra träd, små gränder och en stor stadsdelspark. Boendet är utmärkt för dig som pendlar och reser mycket och inte vill vara beroende av egen bil. Du kan istället använda dig av de av goda kommunikationerna som finns, med närheten till Hyllie station där du snabbt tar dig vidare till Malmö City, Köpenhamn och Kastrup. I boendet ingår tillgång till bilpool och cykelmekarverkstad.

Hyllie är en stad i staden och har all service på nära håll som skolor, shopping, idrottshall, badhus, parker, evenemangsarena. Dessutom ligger det mitt i navet av goda kommunikationer.

Bilder och kontaktuppgifter

Ni kan se bilder och framförallt videor från byggtiden, gällande Smygmaskan 2 – flerbostadshus i Hyllie, på våra sociala medier #smygmaskan2 @treanobygg på instagramfacebook eller LinkedIn

Kontaktuppgifter till Treano Entreprenad/Bostad Malmö: Kontakt

Bilder från Smygmaskan 2 – flerbostadshus i Hyllie