Mercedes – Benz Malmö

Entreprenadform: Totalentreprenad
Typ av byggnad: Nybyggnad
Årtal start: 2021
Årtal klart: 2022
Beställare: Mercedes-Benz Försäljning
Byggstatus: Färdigställt

Mercedes-Benz Malmö – ombyggnad av bilhall

Nu är ombyggnaden av Mercedes-Benz i Malmö färdigställd. Det har varit Treanos byggserviceavdelning i Trelleborg som stått för utförandet åt beställaren Mercedes-Benz Försäljning. Ombyggnaden pågick mellan september 2021 och stod redo för invigning i oktober 2022. Arbetet delades vidare upp i tre etapper: Etapp 1 – lastbilsverkstaden, etapp 2 – personbilsverkstaden & backoffice och etapp 3 – show room & fasad.

För design och arkitektur stod XYZDP Scandinavia AB.

Ombyggnadens syfte från kunden: Vi genomför just nu renovering och ombyggnation i stora delar av huset – Både för att skapa en smidigare kundresa och för att göra vår arbetsplats mer effektiv, modern och säker. Vi är övertygade om att detta kommer skapa nya möjligheter och ett ännu bättre Mercedes – Benz Malmö.

Under hela byggtiden fick vårt byggservicegäng hantera pågående verksamhet, som ett resultat av att stora delar av verksamheten hölls öppet som vanligt.

Renovering backoffice och personbilsverkstad

Vi renoverade deras backoffice lokaler samt personbilsverkstad. Bilverkstaden fick nya ytskikt, bland annat golvet. Denna del stod klart vid årsskiftet 21/22.

Mercedes-Benz Malmö renovering av bilverkstad
Bilverkstaden har bla fått nya ytskikt

Nytt showroom Mercedes – Benz

Därefter påbörjade vi ombyggnaden av en av deras utställningshallar för ett nytt showroom. Ett steg i deras resa mot en kundupplevelse i luxury-segmentet. Dessutom skapades det en ny modernare och snyggare entré då stora delar av fasaden gjordes om.

Invigning

Under invigningen den 6 oktober 2022 var Treano, som stolt entreprenör, självklart på plats när Mikael Olsson, VD Mercedes-Benz Malmö, klippte bandet.

Kontaktuppgifter och sociala medier

Kontaktuppgifter till Treanos avdelning byggservice Trelleborg: Kontakt

Se gärna också inlägg från byggtiden på våra sociala medier, för att se en film från det färdiga projektet film instagram och en från byggtiden film byggtiden

Till slut, följ oss @treanobygg på instagramfacebook eller LinkedIn