Solhusen i Borstahusen

Entreprenadform: Totalentreprenad
Typ av byggnad: Nybyggnad
Årtal start: 2021
Årtal klart: 2022
Beställare: DJK fastigheter
Byggstatus: Färdigställt

Hemmanet Solhusen 1-15 Borstahusen Landskrona – nybyggnad av radhus

Nyproduktion av 15 radhus i projektet: Hemmanet Solhusen 1-15 i Borstahusen, Landskrona. Det är en blandning av 1-plans, 1 ½-plans samt 2-planshus. Vi på Treano är väldigt glada och stolta över det fina resultatet som nåtts på endast drygt ett år.

I april 2021 tog Treano det första spadtaget för projektet: Hemmanet Solhusen 1-15 i Borstahusen, Landskrona. Länk till karta

Treano har uppfört en nyproduktion av 15 radhus med en blandning av 1-plans, 1 ½-plans samt 2-plans hus. Vi är väldigt glada och stolta över det fina resultatet, trots materialförseningar och epidemi har vi lyckats nå resultatet och lämna över ett projekt med bra slutfinish.

Vi tackar DJK Fastigheter för förtroendet och ett riktigt bra samarbete. Ett stort tack även till alla medarbetare på Treano, underentreprenörer och andra involverade i projektet som sett till att göra det lilla extra för att få radhusen i hamn.

Några ord från beställaren

Några ord från beställaren Johan Dahlgren, DJK Fastigheter:

”Vi vill från DJK Fastigheter tacka för ett mycket gott samarbete. Ni har överträffat våra högt ställda förväntningar och har levererat en slutprodukt som jag hoppas ni är lika stolta över som vi är. Vi ser fram emot fler gemensamma projekt framöver!”

Här lämnar Treanos platschef över nycklarna till en glad husägare av ett av husen Hemmanet Solhusen 1-15, Borstahusen, Landskrona i Skåne

Från vänster: Treanos produktionschef Mats och stolt & glad husägare vid nyckelöverlämningen i maj 2022.

Beskrivning av husen

De friköpta arkitektritade husen har alla en egen liten trädgård, förråd och biluppställningsplats vid entrén. Samtliga hus har uteplats på markplan och 2-plans husen har även balkong. Invändigt bjuder husen på vattenburen golvvärme i samtliga golv, stora fönsterpartier och dubbel takhöjd i vardagsrummet. Kompositbänkskivor i köken, fönterbänkar av kalksten och ekparkett (majoriteten vitlaserad). Det är hög standard med individuella och smarta lösningar. Husen är på mellan 107 – 142 kvm och är uppdelade på sex stycken 1-planshus, två stycken 1 ½-planshus samt sju stycken 2-planshus. Samtliga hus har solcellspaneler på taket.

Projektet är uppfört i 3 huskroppar med platta på mark. Prefabricerad träregelstomme och isolerade träbjälklag, träregelstomme även i innerväggar och den lägenhetsskiljande konstruktionen uppfyller ljudklass B.

Tegelgavlar med ljust respektive mörk brunt/svart tegel. Långsidorna på husen är klädda med krusbodapanel, både stående och liggande i entrénisch. Radhusen ligger havsnära och med en golfbana som närmsta granne.

Kontaktuppgifter och sociala medier

Kontaktuppgifter till Treanos Helsingborgsavdelning: Kontakt

Ni kan se bilder och framförallt videor från byggtiden, gällande Hemmanet Solhusen, på våra sociala medier #solhusen1-15. Följ oss gärna @treanobygg på instagramfacebook eller LinkedIn