H22 Paviljong – Helsingborg

Entreprenadform: Utförandeeprenad
Typ av byggnad: Nybyggnad
Årtal start: 2022
Årtal klart: 2022
Beställare: Helsingborgs Stad
Byggstatus: Färdigställt

H22 Helsingborg – nybyggnad av paviljong för expomässan

Treano i Helsingborg har byggt en paviljong för expomässan H22 City Expo. Byggnaden som är temporär och ska demonteras står tillfälligt mellan hamnbassängen och Järnvägsgatan i Helsingborg. Paviljongen som utförts i två plan är designad och utformad som ett stort H med två stora tvåor för att symbolisera just H22 mässan.

Treano i Helsingborg har byggt en paviljong för expomässan H22. Paviljongen fungerade som ett informationscenter under mässan, där fanns kunniga guider, kartor, information och allt annat för att få en lyckad upplevelse på expon. Byggnaden som är temporär och ska demonteras står tillfälligt mellan hamnbassängen och Järnvägsgatan i Helsingborg och är utförd i KL-trä. Paviljongen som utförts i två plan har en takterass som allmänheten kan besöka för att ta en paus i vardagen. I markplan ryms ett informationscenter omslutet av glasfasad.  

Byggnaden är designad och utformad med ett stort H med två stora tvåor för att symbolisera just H22 City Expo mässan.

Stadsmässan H22 City Expo visar lösningarna som ska leda till en smartare och mer hållbar stad med högre livskvalitet. Mässan pågick mellan 30 maj och 3 juli 2022, då världen kom till Helsingborg! Vid invigningsceremonin var H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.M. Drottning Silvia på plats. Här kan du läsa mer: https://www.h22cityexpo.se

Utmaningen i projektet har varit att arbetsplatsen varit liten och att man med hänsyn till allmänheten behövt lyfta in all KL-träelement på natten.

Efter ett gott samarbete med såväl beställare som underleverantörer stod paviljongen färdig att tas i bruk i maj 2022.

Kontaktuppgifter och sociala medier

Kontaktuppgifter till Treanos Helsingborgsavdelning: Kontakt

Ni kan se bilder och framförallt videor från byggtiden, gällande H22, på våra sociala medier. Följ oss gärna @treanobygg på instagramfacebook eller LinkedIn