Treanos VD i stor intervju i Galore

Möt Treanos VD och grundare, Fredrik Kamf Schlyter, i en stor intervju i Galore!
Han berättar om tillväxtplanerna, hur lagidrotten format hans ledarskap och varför värderingarna är viktiga för hans bolag. Fredrik har från grunden byggt upp byggföretaget Treano Bygg som omsätter strax under en miljard kronor.

Här kan ni läsa hela intervjun, antingen via Galores sida eller via PDF:en:

Utdrag från artikeln:

Lagidrotten en stor del av hans uppväxt

Hemma i Trelleborg var lagidrotten en stor del av hans uppväxt och han har mycket med sig därifrån in i rollen som chef och företagsledare.

– Laget före jaget, det är tillsammans vi vinner och det är tillsammans vi förlorar. Det har jag tagit med mig in i jobbet. Att ha rutiner och jobba tillsammans, det är A och O. Mycket riktigt är ”laganda” en av Treanos tre kärnvärderingar.

När någon undrar var jag egentligen har hjärtat brukar jag svara att jag brinner för den skånska idrotten.

– Jag är i grund och botten fotbollsspelare men hockeyn har varit mer givande ur representations synpunkt. ”Vi” är Malmö Redhawks där bolaget är sponsor och han själv sitter i styrelsen sedan i somras. Treano är också mångårig medlem i Rögles nätverk, påpekar han.

Så här kom Treano till

Kungsbacka-baserade Erlandsson Bygg hade stora expansionsplaner och ville att Fredrik skulle bygga upp ett nytt skånskt dotterbolag som VD och delägare.

I oktober 2010 tog han över som VD för Erlandsson Bygg i Syd. Startpunkten var köpet av två lokala bolag: PeCo Bygg i Malmö och Trebo i Trelleborg. Fokus var att på fem år etablera det nya bolaget i hela Skåne med affärsområdena byggservice, entreprenad och bostad.

Såväl Fredrik som Göteborgskollegan Markus köpte ut sina respektive dotterbolag ur koncernen på hösten 2019. Den 1 oktober 2019 tog Fredrik över som huvudägare.
En marknads byrå anlitades för att hitta ett nytt namn. Tillsammans med en grupp på tjugo anställda i olika personalkategorier vaskade de fram en handfull förslag. Valet föll på Treano. – Då trodde folk att ”det är för att du kommer från Trelleborg”. Men det är det inte alls. Vid det tillfället var vi tre bolag i syd. Åren innan hade vi köpt Sawi och Göinge Bygg, och de låg som dotterbolag. Tre bolag som ska bli ett och med anor från Skåne, så kom ”Treano”. Att byta varumärke är ingen liten sak i ett företag med runt 180 anställda, sju kontor och 130 strajpade servicebilar.

Treano är ett värderingsstyrt företag

Treano är ett värderingsstyrt företag med fokus på hållbarhet, säger han. Bolaget är medlem i LFM30 (Lokal färdplan Malmö 2030) med ambition att vara klimatneutralt till 2030. Vår vision är att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Laganda, Ansvarsfull och Personlig, lyder värderingarna. Laganda är ju sedan idrotten. Personlig är att vi vill göra det här lilla extra, och vara öppna både internt men också externt mot våra kunder. Och det sista ordet är Ansvarsfull. Alla gör vi fel, men ta då ditt ansvar och rätta till det som blivit fel.

LIVSFILOSOFI: Omge dig av människor som ger dig energi i vardagen. Vänta inte med att göra saker då vi bara har tiden till låns.